Kövess minket

Aztaa

Bűnözőktől lefoglalt Ferrarival turbózta fel a flottáját a cseh rendőrség

Megosztva

Leleplezte a cseh rendőrség az autóflottájuk legújabb szerzeményét, egy 326 km/órás sebességre is képes Ferrarit, mely 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

A cseh hatóságok állítása szerint bűnözőktől foglalták le a sportkocsit és most szolgálatba állítják a járgányt, miután 12 ezer eurót, átszámítva kb. 4,8 millió forintot költöttek arra, hogy rendőrautóvá alakítsák, igaz azt nem részletezték, hogy a fényvisszaverős matricákon és Rendőrség feliraton kívül milyen átalakításokra volt még szükség. Elmondásuk szerint ez az összeg akkor is ilyen magas lett volna, ha egy ferde hátú Skodát szereztek volna be újonnan.

A Ferrari 458 Italiát autós üldözéseknél, illegális gyorsulási versenyek lekapcsolásánál, és lopott autók utáni hajszáknál fogják bevetni többek közt. A kocsit csakis „különleges kiképzést” kapott járőrök vezethetik és a közlekedési osztály vezetője, Jiri Zly szerint a legagresszívebben vezető bűnözők ellen használják majd.

A sportkocsis bűnüldözés eddig inkább Dubajra volt jellemző, ott Ferrarik mellett Lamborghinik és Porschék is vannak a rendőrök autóflottájában.

(BBC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés