Kövess minket

Hiphop

ByeAlex szerint neki köszönhető, hogy egyre több rapper jelentkezik az X-Faktorba

Megosztva

Talán még sosem fordult meg annyi rapper az X-Faktor válogatóin, mint az idei széria során, noha eddig sem volt éppenséggel hiány próbálozókból. Ami viszont különbség a korábbi évadokhoz képest az az, hogy közülük, mármint a rapperek közül, egyre többen élik túl a selejtezős első kört és jutnak tovább az úgynevezett táborba. Ez részben köszönhető a tavalyi győztes Allénak, aki Ocean Wisdom-ra hajazó pergetésekkel húzta be a 12 milliós fődíjat, de nyilván fontos szerepe van a stílus globális térnyerésének is.

Na meg ByeAlex személyének, legalábbis ByeAlex szerint.

„Ez a rapperség, ez így rám ragadt, de szeretem a műfajt.(…) És én voltam az első, aki az X-Faktortól idegen stílusokat, műfajokat elkezdte támogatni. Az egyik ilyen volt a rap” – mondta az énekes a tegnapi X-Faktor adásban, miközben a szépszámú jelentkezőből épp saját csapatot igyekezett verbuválni, amit aztán Gáspár Laci jól elirigyelt tőle. (Végül mindketten továbbjutottak egy-egy brigádra valót a békés együttélés jegyében.)

Alex úgy látja, hogy kétféle rapper jelentkezik a műsorba; vannak az UG-s, telepi arcok és vannak a kevésbé tartalmas, ám vicces szövegekkel operáló trendi fiatalok.

A mentor egyébként kimondottan örül a rappereknek, illetve annak, hogy egyre sikeresebbek egy ilyen jellegű tévéműsorban:

„Én nem vagyok rapper, de ennek ellenére ugye szeretem a műfajt. És szerintem ez egy nagy teljesítmény, hogy valami, ami eddig underground volt, az bekerül egy alapvetően mainstream műsorba, mint az X-Faktor.”

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés