Kövess minket

Aztaa

Call Of Duty-ban fogott egyedül fegyvert az a 19 éves brit srác, aki most önkéntes katonának jelentkezett Ukrajnába az oroszok ellen

Megosztva

Egy 19 éves, katonai és harci tapasztalattal nem rendelkező, de a Call of Duty-ban igen jó killstreakeket produkáló srác is jelentkezett önkéntes katonának az Ukrán-Orosz háborúba, természetesen az ukránok oldalán – írja az ITV News.

A Jamie nevű tini március 6-án este elutazott a háborús övezetbe, miután egy londoni toborzóirodánál regisztrálta magát. A srác anyja az ITV New-nak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon nem ért egyet a fia döntésével. „Nincs semmilyen katonai tapasztalata, részt vett a honvéd kadét programban, de annak is csak a nagyon korai szakaszában. Életében nem sütött még el fegyvert” – mondta az aggódó édesanya.

Jamie-nek tehát nincs igazi harci tapasztalata, de viszont rajong a Call of Duty nevű videójátékért, melyben háborús szcenáriókat élhetnek át a játékosok, erősen romanticizálva és akciófilmesítve. A fiú nagybácsija szerint a srácot a segíteni akarás vezérli, de nem látja át, hogy milyen következményekkel járhat, ha elsüt egy fegyvert.

A fiú amúgy kapcsolatban van a családjával és megígérte a szüleinek, hogy naponta frissíti őket a helyzetéről.

Korábban egy magyar huszonéves is jelentkezett Angliában önkéntesnek, miközben Boris Johnson brit miniszterelnök senkinek sem ajánlja, sőt kifejezetten ellenzi, hogy önkénteskedjen az ukrán-orosz háborúban.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés