Kövess minket

Hiphop

Családja szerint, ha pop számokat írt volna, még ma is élne a 14 évesen meggyilkolt rapper

Megosztva

Egy mindössze 15 éves srácot gyanúsítanak azzal, hogy július 9-én, azaz múlt szombaton hidegvérrel meggyilkolta a nála egy évvel fiatalabb, 14 éves Ethan Reyest. A megdöbbentő eset a délutáni órákban történt, Harlem egyik zsúfolt metróállomásán.

A rendőrségi beszámolók szerint Reyest, aki egyébként Notti Osama művésznéven építgette rap-karrierjét, szúrt hasi sebbel szállították a Mount Sinai Morningside kórházba, ahol a gyors beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni az életét. A New York Times úgy tudja, hogy a feltételezett elkövető és az áldozat ismerte egymást. A nyílt utcán szólalkoztak össze valamin, majd a vitát a metróállomáson is folytatták. A késelés után a gyanúsított elmenekült a tett helyszínéről, ám a biztonsági kamerák felvételeinek segítségével beazonosították, és még aznap le is tartóztatták.

Reyes unokatestvére, Kelvin Ventura a Daily Mail megkeresésére elmondta, hogy rokona halálához a rap-zenének is köze, méghozzá vastagon. Szerinte, ha Reyes nem kezd el „utcázni”, akkor valószínűleg még ma is élne: „Ha mondjuk a popzenében, vagy bármely más stílusban próbál érvényesülni, akkor szuperhíres lehetett volna. De ő egy olyan műfajt választott, amely csak úgy vonzza az erőszakot. Ez lett a veszte.”

Reyes és testvére, David több számot is készített együtt. Legutóbb 11 nappal ezelőtt dobtak ki egy klipet, Party in the USA címmel.

(AllNewHipHop)