Kövess minket

Aztaa

Curtis bevédte Orbán Viktort és a rezsicsökkentés csökkentését is

Megosztva

Július 13-án, szerdán a magyar kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett, melynek eredményeképpen jócskán megnyirbálják az eddig érinthetetlennek hitt rezsicsökkentést is. Az augusztus elsejével életbe lépő intézkedés mind ellenzéki, mind kormánypárti oldalon nagy indulatokat váltott ki, voltak azonban olyanok is, akik inkább önmérsékletre, józan gondolkodásra szólították fel a népet „hőbörgés” helyett.

Curtis a minap Intsa storyban fejtegette a helyzetet, és arra a megállapításra jutott, hogy Orbán Viktor teljességgel ártatlan, mármint, hogy nem miatta van világválság az energiaszektorban. Akiknek pedig vicces a rezsicsökkentés intézménye, azoknak azt tanácsolja, hogy mondjanak le róla önként, és fizessenek teljes árát, mint azt világ más országaiban egyébként is teszik:

„Ugye most nem gondolja senki komolyan, hogy a miniszterelnök miatt van világválság az energiaszektorban? Mert ugye az is megvan, hogy mindenhol megfizethetetlenné vált a villany és a gáz, csak máshol minimális kvóta sincsen az energiaárak csökkentésére. Elfogadom azt a véleményt, hogy van, akinek nem szimpi a jelenlegi kormány, de ne legyünk már álszentek! Ha a hatalmas gyengülés miatt a forint is 10 százalékot gyengült, akkor ugye senki nem akarja a hétszeres emelkedést az euró-forint viszonyítás számlájára írni? Akinek vicces a rezsicsökkentés, az kérje, hogy neki ne járjon, és fizessen teljes árat, ahogy egyébként minden más országban kell!

A poszt végén azonban megjegyezte, hogy nagyon sajnálja a nehéz helyzetbe került családokat, valamint, hogy nekik feltétlen segítséget kell nyújtani a jövőben. Megígérte továbbá, hogy ha az élet úgy hozza, ő maga támogat majd rászoruló embereket.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés