Kövess minket

Hiphop

DaBaby, NBA YoungBoy, King Von, RZA & DJ Scratch – pénteki albummustra

Megosztva

Három erős lemez is megjelent most pénteken, ebből kettő kollab, a harmadik sajnos egy mostanában egyre gyakrabban előforduló posztumusz projekt. Lássuk is, mit hallgathatunk a hétvégén.

DaBaby & NBA YoungBoy – „Better Than You

Egy ideje találgatják DaBaby és NBA YoungBoy rajongói, hogy több kollab dal után esetlegesen mikor érkezik egy közös projekt is. Nem kell többet várni, mert itt van a „Better Than You„, mely 11 dalon egyesíti a két balhés rappert tudását, méghozzá mindenféle figyelemeltérés nélkül, hisz nincsenek rajta vendégelőadók.

King Von – „What It Means To Be King”

Szomorú, hogy ennyi posztumusz album jelenik meg mostanában, King Von projektjének kiadását viszont nem kapkodták el az örökösei. Von első és eddigi egyetlen lemeze, a „Welcome to O’Block” mindössze hetekkel a 2020-as halála előtt jelent meg, ezt követi most a „What It Means To Be King” című lemez, mely közel 50 perc hosszú, és G Herbo, Moneybagg Yo, Tee Grizzley, Fivio Foreign, Lil Durk vendégverzéket is tartalmaz. Von amúgy maga birtokolta a dalainak jogait, talán ezért sem volt nyomás egy posztumusz projekt gyors megjelentetésére, mint ahogy a nagykiadók esetében szokás.

RZA & DJ Scratch – „Saturday Afternoon Kung Fu Theater

Hét kollab dalra állt RZA & Dj Scratch, és előbbi kivételes módon nem bíteket készített a projekthez, hanem rapperként csillogtatja meg a tehetségét. „A koronavírus-járvány okozta lezárások idején szövegileg újból sikerült felturbóznom magam. Scratch személyében pedig olyan segítőm akadt, aki mellett nem kellett minden apróságra nekem figyelnem, szimplán elég volt megírnom a verzéket, miközben ő meg pakolta alám a jobbnál-jobb beateket. Ilyen egyszerű az egész. Ismét jól éreztem magam zenélés közben. És csak úgy jöttek a sorok maguktól” – nyilatkozta RZA a közös munkáról, majd hozzátette, már nagyon régóta hiányzott neki az a fajta hangzásvilág, amit DJ Scratch hozott.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés