Kövess minket

Hiphop

DaBaby új albuma még 20 ezer példányban sem fogyott az első héten, a rapper szerint elnyomja őt a zeneipar

Megosztva

Előző pénteken új albummal tért vissza DaBaby, mely az előzetes számok szerint messze alulteljesíti az előző projektjeit.

DaBaby egy botrányokkal övezett időszak után dobta le a Baby on Baby 2 című projektjét, melyen csak ő rappel, a vendégek közt mindössze egy soul énekest találni, Anthony Hamilton személyében. A rapper úgy jelentette be a lemezt, hogy megkérdőjelezett mindenkit, aki szerint leáldozott a csillaga, de az eladási számokat nézve valami mégsincs rendben.

Az előzetes, egyelőre nem hivatalos számok szerint ugyanis a lemez mindössze 16 ezer példányban fog fogyni az első héten, ami egy 85%-os csökkenés az előző, „Blame it on Baby” című 2020-as lemezéhez képest, az az előtti „Kirk” albumhoz képest pedig még nagyobb. Hiphop podcaster, DJ Akademiks azzal magyarázta az alacsony számokat, hogy az Apple Music kvázi bojkottálja a rappert a homofób botránya óta, ezzel a teóriával viszont az a bökkenő, hogy DaBaby a többi platformon sem szuperál valami jól.

Eközben DaBaby maga is azt gondolja, hogy elnyomja őt a zeneipar, egy Instagram Story-ban úgy reagált az alacsony eladási adatokra, hogy igazából nem is olyan rossz, ahhoz képest, hogy feketelistán van.

(HNHH)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés