Kövess minket

Elektronikus

David Guetta mesterséges intelligenciával készített Eminem vokált az egyik dalához, majd le is játszotta élőben

Megosztva

David Guetta élőben bizonyította, hogy 2023-ban mennyire jól működik a mesterséges intelligencia által generált kontent, azon belül is a hírességek utánzása. A francia DJ és producer a múlt héten osztott meg egy videót, amelyen az látható, hogy az egyik dj szettje közben lejátszik egy kiadatlan dalt, amin fülre úgy tűnik, hogy Eminem rappel. „This is the future rave sound / I’m getting awesome and underground” – szövegeli a rapper, majd a közönség siktoltozása mellett érkezik a kötelező drop is.

Hadd mutassam be nektek… Emin-AI-emet” – írta Guetta a Twitter-bejegyzés képaláírásában. A fellépésről készült videó második felében Guetta elmagyarázza, hogy valójában nem érkezik tőle semmilyen hivatalos Eminem kollab, szimplán lenyűgözte őt, hogy hol tart a mesterséges intelligencia manapság, ezért aztán fogta és megkérte az egyik AI-t, hogy írjon Eminem stílusában egy verzét, egy másik, hangutánzó AI-jal pedig életre keltette a robot Eminem hangot.

Az egész csak viccnek indult Guetta bevallása szerint, de az eredmény annyira hihető, hogy vélhetően a közönségnek sem esett le, hogy nem egy kiadatlan Guetta-Eminem közöst hallanak épp. A producer hozzátette, hogy természetesen a dalt nem fogja hivatalosan megjelentetni, még a végén Eminem beperelné őt.

Nemrég amúgy mi is írtunk egy hasonló, mindenki által használható mesterséges intelligenciáról, amely kérésre bármilyen témában Drake dalt készít nekünk, itt lehet kipróbálni.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés