Kövess minket

Hiphop

Daz Dillinger kicsit sem éli már a rapet, ezért szögre akasztja a mikrofont

Megosztva

Alig egy hónappal a 49-ik születésnapja után Daz Dillinger bejelentette, felhagy a zenéléssel, mivel már egyáltalán nem leli örömét benne.

„A legenda hivatalosan is visszavonul. Már nem érdekel a dolog, ezért abbahagyom. Valamikor nagyon éltem a rapet, ennek azonban vége. Kiszállok. Ez az utolsó posztom” – írta tegnap Instán az egykor szebb napokat látott Daz, aki az utóbbi időben elsősorban különböző balhékkal hívta fel magára a figyelmet. (Volt, hogy marihuána birtoklás miatt tartóztatták le, de emlékezetes az az eset is, amikor úgymond kitiltotta Kanye West-et Kaliforniából, majd kiadós veréssel fenyegette meg, amihez aztán Crips bandatagok segítségét kérte.)

Daz Dillinger unokatesójához, Snoop Dogg-hoz hasonlóan Long Beachről származik. Tizenkilenc évesen szerződött a Death Row Recordshoz, majd nem sokkal később összeállt Kurupt-tal, hogy megalapítsák csapatukat, a Tha Dogg Poundot. Daz a rap mellett producerkedett is: részt vett például Dr. Dre korszakos, The Chronic lemezének munkálataiban, illetve szerepelt Snoop Doggystyle című bemutatkozó albumán is.

Hosszú zenei pályafutása során nem kevesebb, mint tizenhét szólólemezt hozott össze – legutóbb két évvel ezelőtt, 2020-ban hallhattunk felőle, akkor jelent ugyanis meg a Capone oldalán elkészített, Guidelines korong, melynek külön érdekessége, hogy a páros régebben, az „East Coast vs. West Coast” csatározások idején kimondottan rosszban volt egymással.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés