Kövess minket

Aztaa

Demenciává fajult Bruce Willis állapota, közölte a családja

Megosztva

Bruce Willis családja friss híreket közölt az egészségi állapotáról, miután tavaly kiderült, hogy afáziát diagnosztizáltak nála. A színész állapota sajnos romlott, demenciává fajult a betegsége.

Willisnél hivatalosan is frontotemporális demenciát, azaz FTD-t diagnosztizáltak. Családja a közlemény szerint: „Mióta 2022 tavaszán bejelentettük Bruce afázia diagnózisát, Bruce állapota előrehaladt, és most már pontosabb diagnózisunk van: frontotemporális demencia (ismert nevén FTD). Sajnos a kommunikációval kapcsolatos kihívások csak az egyik tünete a betegségnek, amellyel Bruce küzd. Bár ez fájdalmas, megkönnyebbülés, hogy végre egyértelmű diagnózist kaptunk„.

Ma még nem létezik kezelés a betegségre, de reméljük, hogy ez az elkövetkező években megváltozik. Ahogy Bruce állapota előrehalad, reméljük, hogy minden médiafigyelem arra irányul, hogy fényt derítsen erre a betegségre, amelynek sokkal több figyelemre és kutatásra van szüksége” – írják.

Annyira meghatott bennünket az a szeretet, amit éreznek drága férjünk, édesapánk és barátunk iránt ebben a nehéz időszakban. Az Önök folyamatos együttérzése, megértése és tisztelete lehetővé teszi számunkra, hogy segítsünk Bruce-nak a lehető legteljesebb életet élni” – tették hozzá.

Willis családja tavaly márciusban hozta nyilvánosságra, hogy a 67 éves színésznél afáziát diagnosztizáltak, egy olyan rendellenességet, amelyet az agy egy bizonyos területének károsodása okoz. A betegség miatt felhagyott színészi karrierjével.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés