Kövess minket

Hiphop

Denzel Curry kifakadt a Grammy rap lemez jelölésekre: „Simán fel tudok sorolni 10 albumot, amik valóban a legjobbak voltak”

Megosztva

Minden évben megtörténik, és idén sincs másképp, ahogy kijött az új Grammy-jelöltek listája, mellé köretnek érkeztek az elégedetlen hangok is. Tavaly The Weeknd volt a legnagyobb kritikus, és habár most azért nincs hasonlóan gigantikus baklövés a jelölőbizottság részéről, egyesek így is kihagyva érzik magukat.

Itt van például Summer Walker, akinek új, „Still Over It” című nagylemeze nem került be a legjobb R&B albumok ötösébe, de Mary J. Blige, Chris Brown, Robert Glasper, Lucky Daye, PJ Morton jelölve lettek. Az énekesnő Insta Story-ban reagált, szerinte sehogy sem jön ki a matek, hogy egy ilyen sikeres albumot a stíluson belül figyelmen kívül hagynak, ráadásul másodszorra, hisz Summer debütáló stúdióalbumát sem jelölték anno.

De nem csak az R&B kategória volt megosztó, a rap kategória jelöljtei gyakran okoznak feszültséget, ahogy idén is. Nicki Minaj fanok például tombolnak, amiért kedvencüket nem jelölték díjra, és habár Nicki maga nem szólalt meg a témában, Denzel Curry igen.

A floridai rapper márciusban dobta le a „Melt My Eyez See Your Future” című ötödik lemezét, mely igen pozitív fogadtatásban részesült, most mégsem jelölték a legjobb rap lemez kategóriában. DJ Khaled (“God Did”), Future ( “I Never Liked You”), Jack Harlow (“Come Home the Kids Miss You”), Kendrick Lamar (“Mr. Morale & the Big Steppers”) , Pusha T (“It’s Almost Dry”)  közül kerül majd ki a győztes, de Curry Twitteren teljesen kiakadt, szerinte ezeknél sokkal jobb albumok jelentek meg az elmúlt évben.

Ami a rap album kategóriát illeti, konkrétan fel tudok sorolni 10 másik lemezt, ami valóban jó volt. Gratulálok Kendricknek és Pusha-nak, na de a többi, ne csináljuk már tesó…” – írta a rapper.

Curry ezután fel is sorolta, hogy Joey Bada$$, JID, Freddie Gibbs, Kenny Mason, Smino, Redveil mind megérdemelték volna a jelölést, de ők biztos nem elég mainstreamek a Grammy-nek. Azt mondjuk elismerte, hogy GloRilla jogosan lett jelölve, de Earl Sweatshirtöt, és Kenny Beats-t is hiányolta.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés