Kövess minket

Aztaa

Diddy megvenné a legnagyobb afroamerikaiknak szóló TV csatornát, a BET-t

Megosztva

Diddy bejelentette, hogy ő is versenybe száll a BET nevű TV csatorna licitharcába. A BET (Black Entertainment Television) Amerika legnagyobb afroamerikaiknak szóló TV csatornája, de a cég alá tartozik a BET+, VH1 és BET Studios is. Annak ellenére, hogy a tartalmaikkal a fekete nézőket célozzák meg, a tulajdonosok eddig fehérek voltak, ezen változtatna most Diddy.

A hiphop mogul egy videót osztott meg az Insta oldalán, amelyben az Earn Your Leisure Podcast műsorvezetője arról beszél, mennyire fontos lenne, ha több afroamerikaiak által tulajdonolt média lenne az országban, mert így közvetíteni tudnák a saját narratívájukat.

A média a világ legerősebb iparága, de ez az az iparág, ahol a legkevesebb tulajdonunk, befolyásunk és ellenőrzésünk van! Itt az ideje, hogy a BET újra fekete tulajdonba kerüljön, hogy mi mondhassuk el a saját történeteinket, mi irányíthassuk a saját narratívánkat! Ez nem rólam szól, hanem rólunk!” – írta Diddy a leírásba. A mogul amúgy azt tervezi, hogy nem egyedül, hanem más befolyásos feketékkel együtt vásárolná meg a céget a Paramount Globaltól, akik már túladnának a BET-n.

A BET-t amúgy nem csak Diddy, de Byron Allen üzletember és Tyler Perry színész/rendező is szívesen megvenné.

(TMZ)