Kövess minket

Hiphop

Dokumentumfilmben dolgozzák fel The D.O.C. történetét

Megosztva

Egy új dokumentumfilm fogja bemutatni The D.O.C. karrierjének felemelkedését, majd egy baleset következtében történő bukását, és végül az ezután érkező reménysugarakat.

A filmet David Caplan rendezte, és szimplán annyi lesz a címe, hogy The DOC. A film végigveszi majd a rapper, igazi nevén Tracy Lynn Curry ’80-as évek végén és ’90-es évek elején bekövetkezett berobbanását, mint előadó és dalszerző, aki olyan rapperek karrierjét segítette, mint az N.W.A, Dr. Dre, vagy épp Eazy-E. A dokuban természetesen érintik a tragikus autóbalesetet, melynek következtében a rapper elveszítette a hangját, pont a szólókarrierje felívelésekor, mindössze pár hónappal a listavezető 1989-es No One Can Do It Better című debütáló lemeze megjelenése után.

A filmben megszólal majd Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Ice Cube, Xzibit, Too $ort, Kurupt, Daz Dillinger, és még sokan mások, köztük a rapper volt partnere, Erykah Badu, akivel közös gyerekük is született.

The DOC premierje június 10-én lesz a New York-i Tribeca Filmfesztivál idei eseményén, utána pedig a rapper 54. születésnapját ünneplik, fellép DJ Quik, Daz Dillinger, és Kurupt is.

Nem ez lesz az egyetlen zenei dokumentumfilm, mely a 2022-es Tribeca filmfeszten debütál, Lil Baby is saját filmet kapott Untrapped: The Story of Lil Baby címmel, és lesz egy Jennifer Lopez film is, mely a Halftime cím alatt fut.

Akit részletesebben is érdekel The D.O.C. története, annak Galó Kristóf kollégánk cikkét ajánljuk.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés