Kövess minket

Hiphop

„Drilly” fedőnév alatt 20 bandatagot tartóztattak le New Yorkban, rap videók segítségével

Megosztva

A New York-i rendőrség tovább folytatja a drill szcénához köthető bűncselekmények felderítését, ezúttal 20 bronxi bandatagot tartóztattak le. A letartóztatások még előző héten történtek, és a hatóságok azt állítják, drill rap videók vezettek el a gyanúsítottakhoz.

A gyanú szerint a letartóztatott férfiak 32 különböző erőszakos cselekményhez köthetőek az elmúlt három évben, ezek közt több gyilkosság is van, például egy 20 éves bronxi nő lelövése, és egy 24 éves férfi meggyilkolása. A hatóságok továbbá lefoglaltak 18 lőfegyvert.

Az akció „Drilly” fedőnév alatt futott, utalva a Lee Drilly nevű fiatal rapperre, aki szintén a gyanúsítottak közt van. A rapper többek közt a „BET” című 2021-es dalában is dicsekedett több bűncselekménnyel, a dalhoz készült klipet már több mint negyedmillióan látták YouTube-on.

A hatóságok tájékoztatása szerint az őrizetbe vett emberek a G-Side / Drilly ganghez tartoznak, akik az elég beszédes nevű Bloods Sex Money Murder ganghez is köthetőek. Több gyanúsított nyíltan büszkélkedett a dalaiban és klipjeiben az erőszakos bűncselekményekkel.

Darcel Clark, a bronxi kerületi ügyész elmondása szerint a gyanúsítottak értelmetlen módon terrorizálták a környezetüket, fényes nappal lövöldöztek az utcán, és mindenféle rap-beefekre és nézeteltérésekre hivatkozva támadták meg az ellenségként kikiáltott polgártársaikat. Clark továbbá elmondta, hogy helyes, hogy a letaróztatások megtörténtek, de további teendőik vannak a megelőzés érdekében, hogy a fiatalok ne nyúljanak egyáltalán fegyverekhez.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés