Kövess minket

Stílus

Duplázott divat: ikerpárok sétáltak kéz a kézben a Gucci friss divatbemutatóján

Megosztva

A Gucci mindig is tudja, hogy kell sokkolni és állakat leejtetni. Virtuális cipőkkel, 900 ezer forintos párnatáskával, józsefvárosi adidas swaggel és így tovább. Mindehhez ügyesen használják bábuként a saját modelljeiket, emlékezzünk csak vissza, amikor lefolyt sminkű sadgirl-sereget vonultattak fel, vagy amikor a beválogatott szereplők saját levágott fejüket sétáltatták meg.

Alessandro Michele kreatív igazgató ismét nagyot húzott, mostani akciója pedig inkább drámaian szépnek és teátrálisnak értékelhető, mintsem morbidnak, a döntés hátterében pedig személyes, családi érintettség is áll.

A divatház a 2023-as tavaszi-nyári kollekcióját prezentálta, de épp nem Európában, hanem az Ohio-ban található Twinsburgban, a választás pedig nem véletlen, ugyanis Michele ezúttal ikerpárokat castingolt, ők sétáltak a kifutón a brand friss darabjaiban. A csavar az volt, hogy csak a show végén fedték fel, hogy végig egypetéjűek voltak a közönség szeme előtt, de addig le volt sötétítve és két „helyszínre” volt osztva a tér, ezután kapaszkodtak egymásba a testvérek, és kéz a kézben távoztak.

Mint írtam, Alessandro ötletét saját élete és múltja inspirálta: a tervező egy ikerpárok által belakott háztartásban nőtt fel, édesanyjának ugyanis van egy ikertestvére (Michele nagynénije), előttük tisztelgett most a dizájner. Twinsburg egyébként az ikerpárok Mekkája: itt szokták évente egyszer, augusztus első hétvégéjén megrendezni a Twins Days fesztivált.

Ami a ruhákat illeti, ismét volt botránkoztatás a vizuális stuntot leszámítva: a Gucci új gönceinek a főszereplői a Szörnyecskék (Gremlins), avagy a popkultúra részét képező szőrös lények, akik Joe Dante 1984-es filmében tűntek fel először. Cute vagymi, íme:

Fotó: Gucci
Fotó: Gucci
Fotó: Gucci
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés