Gasztro
Édességre fáj a fogad? Akkor Wagashi!
A japán cukrászok magasabb szintre emelték a süteménykészítés művészetét.
A japán cukrászoknak köszönhetően most már búcsút inthetünk a süteményeknek és tortáknak, mert amit kitaláltak, attól neked is garantáltan eláll majd a lélegzeted. A Wagashi egy olyan hagyományos japán édesség, melynek alapjául a tea szolgál. Az előállítás során növényi alapanyagokat alkalmaznak, különleges aromájának kialakításához gyakran használnak sóban pácolt cseresznyeleveleket, sasa bambuszlevelet, porrá őrölt zöldteát, yuzut (citrusféle), yamaimot, perillát vagy szashot (japán hegyi paprika).
Kapható zselés süti, vagy állatnak kinéző nyalóka, de választható virágos nasi, sőt chirin-chirin rózsa formájú fagyi is.
Ők ezt ehető művészetnek tartják, számunkra ez már-már hihetetlen!