Kövess minket

Aztaa

Egy 22 éves „wannabe” rappert gyanúsítanak a hat halálos áldozatot követelő chicagói parádén történt lövöldözés elkövetésével

Megosztva

A legfrissebb hírek szerint legalább hat ember életét vesztette, és további harmincegy megsérült tegnap, mikor lövöldözés tört ki Chicago, Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott ünnepi felvonuláson.

A feltételezett elkövetőt, Robert E. Crimo III-t nem sokkal a támadás után elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. Azt, hogy mi okból gyilkolt a 22 éves helyi fiatal, egyelőre nem tudni, azt viszont igen, hogy rapperként legalább 30 számot készített korábban, melyek egy része különböző gyilkosságokról, illetve kegyetlen kivégzésekről szól.

Crimo az Awake The Rapper művésznevet használta, közösségi oldalait a YouTube, Instagram, Discord szinte azonnal törölte, ahogy kiderült az elkövető személyazonossága, és habár tegnap még a Spotify oldala élő volt (16 ezer havi hallgatóval), mára azt is leszedték. Crimo legismertebb dala egy atlas kollab volt, amin meglepő módon több millió stream volt, de a zenéi közel 4-5 évvel ezelőtt jelentek meg, Crimo láthatóan nem tudta igazi hírnévre váltani a próbálkozásait. Mindemellett saját IMDb oldala is van, ahol magát szerényen „csak” szövegíróként, zeneszerzőként, producerként, színészként, továbbá rendezőként tüntette fel.

Sokat elárul Crimo személyiségéről, helyesebben annak torzulásairól, hogy Toy Solider című amatőr animációs klipjében egy rajzolt pálcikafigura hosszúcsövű puskával lő agyon embereket, míg végül rendőrök teszik ártalmatlanná. Egy másikban pedig egy osztályteremben üldögél magányosan, ahol hirtelen lövés dördül. Crimo a hátizsákjáért nyúl, majd elmegy a villany. Mikor újra világosság gyúl, addigra már a földön fekszik, kezében töltényhüvelyeket és az amerikai zászlót szorongatva.

Crimo egyébként ellenállás nélkül adta meg magát egy rövid autósüldözést követően. Letartóztatásáról videófelvétel is készült, ezt alább nézhetitek meg.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés