Kövess minket

Aztaa

Egy év házi őrizetre ítélték Nicki Minaj férjét, amiért nem regisztrálta magát szexuális bűnözőként

Megosztva

Elítélte a bíróság Nicki Minaj férjét és gyermekének apját, Kenneth Petty-t, amiért a férfi nem regisztrálta magát szexuális bűnelkövetőként. A 44 éves Petty még 2020-ban vallotta magát bűnösnek, amiért „elfelejtette” regisztrálni magát a helyi szexuális bűnelkövetők listájába, mikor Los Angelesbe költözött a rapperrel. Az eredeti bűncselekményt még 1995-ben követte el, egy 16 éves lányt próbált meg megerőszakolni New Yorkban. Négy év börtönt kapott érte, és egy életre szerepelni fog a szexuális bűnelkövetőket vezető adatbázisban, utóbbit mulasztotta el frissíteni a költözéskor. A regisztráció elmulasztásért akár 10 év börtönt is kaphatott volna, de végül szerdán egy év házi őrizetre és három év próbaidőre ítélték. Petty-re egy 55 ezer dolláros büntetést is kiszabtak.

Vállalom a tetteim következményeit” – mondta az ítélethirdetés előtt. „Szégyellem magam, hogy bemocskoltam a feleségem imidzsét. Nincs kifogás arra, amit tettem, megszegtem a törvényt, köszönöm, hogy elmondhattam, hogy sajnálom” – tette hozzá.

Nicki Minaj nem volt ott az ítélethirdetéskor, de írt egy levelet a bíróságnak, melyben kihangsúlyozta, hogy negatívan érintené a családját, ha a férje börtönbe kerülne. „A fiamat traumatizálná, ha kikerülne az életéből az apja. Kenneth Petty-t 20 éve ismerem, az elején tényleg szüksége volt iránymutatásra, de elsőkézből tapasztaltam a fejlődését” – írta a levélben, melyet felolvastak a bíróságon.

Petty és Minaj 2019-ben házasodtak össze, 2020-ban pedig közös gyermekük született.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés