Stílus
Egy habnyi boldogság!
A csokihab nemcsak egy különleges desszert, hanem a Valentin-napi vacsora romantikájának megkoronázása is lehet. Ezzel a könnyű és egyszerű recepttel újra és újra meghódíthatod majd kedvesed.
Készíts elő:
200 gramm minőségi étcsokoládét,
1 dl tejet, 2 tojást,
400 gramm tejszínt és 180 gramm cukrot.
Először válaszd szét a tojás sárgáját és fehérjét. Utóbbit helyezd egy edénybe, add hozzá a cukrot, és verd fel habosra. Olvassz csokoládét gőz fölött, melyhez keverd a tojás sárgáját és a tejet. Ezt melegítsd fel, de ne engedd, hogy forrjon. Utoljára verd fel a tejszínt, és ezt a hármat finoman keverd össze. Más dolgod nincs, mint megtölteni a poharakat, és 24 órára a hűtőbe tenni. Tálalás előtt díszítsd reszelt csokival.
Tipp: A habot feldobhatod vaníliaesszenciával vagy kanál narancslikőrrel. A díszítéshez pedig a csokin kívül használhatsz mandulát vagy kókuszreszeléket.