Kövess minket

Aztaa

Egy magyar is elutazik Ukrajnába harcolni az oroszok ellen

Megosztva

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij tájékoztatása szerint már több mint 16 ezer önkéntes harcos jelentkezett külföldről, hogy szeretné felvenni a fegyvert az orosz invázió ellen. Őket egy Ukrán Területvédelmi Egységek Nemzetközi Légiója nevű szervezetben egyesítik majd, és legalább egy magyar biztosan van már köztük.

Mint a Telex kiszúrta, a Daily Mail egy a londoni ukrán nagykövetség épülete előtt felsorakozó önkéntesek közt szólaltatott meg egy magyar származású férfit, Ákos Horvátot, aki csatlakozni akar a légióhoz.

A 28 éves férfi azt nyilatkozta a lapnak, hogy fél elmondani a szüleinek, de mindenképpen Ukrajnába akar utazni harcolni az oroszok ellen.

Magyar vagyok. Ukrajna a szomszédom. Nem bírom elviselni, ami ott történik” – nyilatkozta a férfi a lapnak. Ákos elmondta, hogy van némi harci tapasztalata, legalábbis fogott már életében fegyvert és használni is tudja. A férfi kiemelte, hogy tisztában van vele, hogy megsérülhet, vagy akár meg is halhat a harcok során, esetleg hadifogoly lehet belőle, de ilyen a háború, és valakinek muszáj felvennie a harcot.

Boris Johnson brit miniszterelnök amúgy senkinek sem ajánlja, sőt kifejezetten ellenzi, hogy önkénteskedjen az ukrán-orosz háborúban.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés