Kövess minket

Sziget

Elfogták a rendőrök a Szigeten verekedő férfit

Megosztva

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

A 23 éves szombathelyi férfi 24 éves, szintén szombathelyi társát bűnsegédlettel gyanúsítják – tartalmazza a közlemény. Azt írják: a BRFK rendőreinek augusztus 13-án a Sziget fesztivál biztonsági emberei jelezték, hogy a rendezvény területén verekedés volt, amelyről egy felvételt is átadtak a rendőröknek. A verekedésről készült videót itt lehet megnézni. Az áldozat egy belga fesztiválozó volt, akit ájultra vertek, állítólag azért mert hozzáért a verekedő barátnőjéhez, de utóbbiról nincs videós bizonyíték. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy műtétet is végrehajtottak rajta.

A Sziget csapata is segítette a rendőröket abban, hogy sikerült a feltételezett tetteseket elfogni a fesztiválon történt verekedés esetében.

A Sziget munkatársait a verekedést követően azonnal megkereste a BRFK illetékes osztálya és a fesztivál szervezői minden segítséget megadtak a nyomozás sikeres lefolytatása érdekében. “Értetlenül és megdöbbenve álltunk az események előtt, a Sziget történetében még sosem tapasztaltunk hasonlót” – kommentálta a fesztiválon idén történt verekedést Benis Dániel, a rendezvény műszaki vezetője. “Maximálisan elítéljük az erőszak mindennemű megnyilvánulását, ezért is segítettük a hatóság munkáját minden, rendelkezésünkre álló eszközzel” – tette hozzá a műszaki vezető. A nyomozás során az óbudai nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a szombathelyi nyomozók csütörtökön gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek – olvasható a közleményben.

(MTI, Sziget)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés