Kövess minket

Film

Elhunyt a ‘Maffiózók’ színésze, Tony Sirico

Megosztva

Meghalt Tony Sirico, aki Paulie Gualtieri közkedvelt karakterét alakította a ‘Maffiózók‘ című HBO sorozatban. A színészt 79 évesen érte utol a halál.

Sirico New York City-ben született, és a filmezés előtt bűnözői életmódot élt, legalább huszonnyolcszor letartóztatták, többek közt testi sértés, rablás, drogbirtoklás vétségében, ez később a maffiózó alakításainak is adott egyfajta hitelességet. Színészi karrierje egy 1974-es krimi drámával, a Crazy Joe-val indult, majd ’90-ben feltűnt a Nagymenők című Scorsese klasszikusban, de Woody Allen filmekben is többször lehetett látni.

Az igazi ismertséget mégis a ’99-ben debütált Maffiózók sorozat hozta el neki, ahol a melegítő szettben elsütött megjegyzései és kommentárjai miatt kedvelték meg a nézők, de az ügyeletes humor szerep mellett voltak emberi pillanatai is a showban.

Sirico a Maffiózókban látható alakítáért kétszer is elnyerte az amerikai színészszakszervezet által odaítélt Screen Actors Guild-díjat. A színészről a Maffiózók kollégája, Michael Imperioli is megemlékezett egy Instagram posztban.

(CoC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés