Kövess minket

Aztaa

Elhunyt Robbie Coltrane, a Harry Potter-franchise Hagridja

Megosztva

Október 14-én ehunyt az 1950-es születésű, skót származású színész, író és humorista, Robbie Coltrane (született: Anthony Robert McMillan), akit a nagyközönség Hagridként ismert meg és zárt a szívébe, írta meg a BBC.

A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ügynöke, Belinda Wright viszont közleményében elárulta, hogy a színész egy, Falkirk közelében található skót kórházban halt meg. Coltrane-t testvére, Annie Rae, gyerekei, Spencer és Alice, és volt felesége, gyermekeinek anyja, Rhona Gemmell gyászolja.

Mint Wright írja, Robbie „Amellett, hogy lenyűgöző színész, végtelenül intelligens és briliánsan szellemes ember volt, egy kivételes tehetség”, aki Hagridként „örömöt hozott felnőttek és gyerekek életébe is a világ minden tájáról.”

Coltrane-ről majd az egész Harry Potter-stáb megemlékezett a közösségi médiában, köztük a főhőst alakító Daniel Radcliffe is, aki így írt:

„Robbie az egyik legviccesebb ember volt, akivel valaha találkoztam, a forgatásokon megállás nélkül, gyerekként nevettünk a viccein.Rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, hogy ismerhettem és dolgozhattam vele, és szomorú vagyok, hogy elment. Egy igazán kiemelkedő színész és imádnivaló ember volt.”

De posztolt J.K. Rowling, a HP-művek szerzője is:

Coltrane, aki a Harry Potter-filmek mellett két James Bond kiadásban is játszott, 72 éves volt, nyugodjék békében.

(BBC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés