Kövess minket

Hiphop

Elhunyt Trugoy the Dove a De La Soulból

Megosztva

54 éves korában elhunyt David Jolicoeur alias Trugoy, a nagy hatású New York-i rap csapat, a De La Soul tagja – erősítette meg a trió egyik szóvivője a médiának.

A halál okát nem hozták nyilvánosságra, azonban a rapper az elmúlt években már beszélt arról, hogy szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála.

Jolicoeur két gimis barátjával (Vincent Masonnal és Kelvin Mercerrel) együtt alapította meg a De La Soult a ’80-as években. Első nagylemezük, a „3 Feet High an Rising ” egy pozitív hangvételű, alternatívabb hiphop projekt volt, mely segített nekik kitűnni a stíluson belül, és nem csak kritikailag, de eladási számokban is sikeresnek bizonyult. „Nem úgy öltöztünk, mint a többiek, és saját nyelvünk volt, így senki sem tudta, miről beszélünk, így természetes volt, hogy a zenénkkel is különc dolgokat csináltunk„. Az album a maga idejében is meghatározó volt, de később is sok előadó hivatkozott rá inspirációként, például Tyler, the Creator is.

A csapat nyolc további stúdióalbumot jelentetett meg, Trugoy pedig közben feltűnt a Gorillaz „Feel Good Inc.” című slágerén is 2005-ben.

De La Soul azt tervezte, hogy április 8-tól kezdődően három koncertet adnak az Egyesült Királyságban.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés