Kövess minket

Hiphop

Eminem azért úszott meg sok balhét a karrierjében, mert fehér – állítja Kurupt

Megosztva

A The Art of Dialogue vendége volt az egykori Death Row Records-os, Tha Dogg Pound tag Kurupt – a talk során Eminem személye is előjött, akiről hosszasan beszélgettek.

Az irányadó téma Melle Mel, a Grandmaster Flash and the Furious Five egykori énekesének nemrégiben elhangzott megjegyzése volt, miszerint Emet csak azért tartják top rappernek, és azért ilyen túlértékelt, mert fehér bőrű. Itt olyan rangsorolásokra utaltak vissza, mint például a Billboard top 50 rappert csokorba szedő listája, amin Shady Biggie-t, Lil Wayne-t és André 3000-öt előzi.

Mint a HipHopDX írja, Kurupt egyet nem értését fejezte ki, mondván, hogy Eminem képességei vitathatatlanok, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne.

„Ez az ő véleménye. Nem a miénk. Eminem egy battle rapper, ő hiphop, nem számít, hogy milyen a bőrszíne. A skilljeiről híres. De Melle Mel így érez. Ő is a hiphop ikonja, sőt, ő az igazi hiphop, szóval hadd beszéljen az ő perspektívájából. Az én generációmnak meg Eminem volt az igazi. A bőrszíne irreleváns kérdés.” 

Ezek alapján azt hihetnénk, hogy Kurupt teljes védelméről biztosította Eminemet, volt viszont egy dolog, amiben egyetértett a bőrszín adta kiváltságok kérdésében, ez pedig a balhék és botrányok megúszása.

„Egy dologban igaza van azzal kapcsolatban, hogy Eminem fehér.” – mondja a videóban az mc.

„Sok mindent megúszott emiatt, beefeket, meg amikor más artistokról mondott mindenfélét. Mindezt súlyosabb következmények és botrányok nélkül, vagy anélkül, hogy kiközösítették volna. A képességeinél viszont nem számít, hogy fehér. Megúszni viszont megúszott dolgokat. Sok mindent túl lehet élni, ha sikeres vagy, azt tehetsz, amit csak akarsz, a szcéna pedig elfogadja, mert abból csinálnak pénzt, amit teszel, a kezedbe adják az engedélyt.”

Ilyen lehetett az, amikor Britney-t és Christina Aguilerát kifigurázta karrierje hajnalán, vagy amikor az LMBTQ+-közösséget, regnáló elnököket, édesanyját, vagy épp gyermeke anyját savazta. Nem beszélve az összetűzésekről Ja Rule-lal, Everlasttel, Canibusszal, Mariah Carey-vel, az Insane Clown Posse-val, Benzinóval, vagy a Source magazinnal – idézi fel a HipHopDX cikke. Az is igaz viszont, hogy maga Shady is gyakran elismerte, hogy előnyöket ad neki, hogy fehér, ott van például a White America című dal – teszik hozzá.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés