Kövess minket

Hiphop

Eminem elrappeli a kedvenc The D.O.C. szövegét a hangját elvesztő rapperről készült új dokuban

Megosztva

Mint áprilisban kiderült, dokumentumfilmben dolgozzák fel a ’90-es évek egyik nagy rap reménységének, The D.O.C.-nek a történetét, melyben több kolléga, köztük Dr. Dre, Snoop Dogg, Ice Cube, Xzibit, Too $ort, Kurupt, Daz Dillinger, valamint Eminem is megszólalnak, utóbbi most egy rövid interjú részletet is közölt a filmből.

A The DOC című dokut David Caplan rendezte, benne végigveszik majd a rapper, igazi nevén Tracy Lynn Curry ’80-as évek végén és ’90-es évek elején bekövetkezett berobbanását, mint előadó és dalszerző. DOC olyan rapperek karrierjét segítette, mint az N.W.A, Dr. Dre, vagy épp Eazy-E. A dokuban természetesen érintik a tragikus autóbalesetet, melynek következtében a rapper elveszítette a hangját, pont a szólókarrierje felívelésekor, mindössze pár hónappal a listavezető 1989-es No One Can Do It Better című debütáló lemeze megjelenése után. The D.O.C. az egyik legnagyobb „mi lett volna, ha” a hiphopban, történetéről itt írtunk részletesen.

A filmben Eminem is megszólal, habár ő nem volt ott DOC karrierjének felívelésekor, de tudjuk, hogy mekkora hiphop-fan, így hát persze, hogy nagy rajongója a rapper munkásságának. Marshall egy rövid részletet posztolt a dokuból, melyben arról beszél, hogy DOC olyan rímeket rakott le a rapben, amik egyedülállóak voltak, majd felidézi a „Mind Blowin” című dal sorait. Em rap közben kicsit belezavarodik a szövegbe, és az író segítségét kéri, DOC pedig érdes hangján örömmel kisegíti a detroiti előadót, hogy együtt befejezhessék a verzét.

A dokumentumfilm az idei Tribeca Film Fesztiválon debütál júniusban.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés