Kövess minket

Hiphop

Eminem is jelölve lett a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

Megosztva

Bejelentették a Rock & Roll Hírességek Csarnokának idei jelöltjeit, ők azok, akik közül többeket beiktathatnak 2022-ben.

A listán első jelöltként olyan nevek vannak, mint Eminem, Beck, A Tribe Called Quest, Dolly Parton, Duran Duran, Lionel Richie, és Carly Simon, míg a korábban nem bekerültek, de ismét jelöltek közt Rage Against the Machine, Kate Bush, Devo, Fela Kuti, New York Dolls, MC5, Judas Priest, Eurythmics, Dionne Warwick, és Pat Benatar neveit találjuk.

A végleges beiktatásra kiválasztottakat májusban jelentik be, míg a beiktatási ceremónia valamikor ősszel lesz, annak még nincs pontos dátuma. Az előadókra ezen a linken lehet szavazni, részben ezen szavazatok alapján, részben zeneipari szereplők szavazatai döntik el, hogy kik jutnak tovább.

Eminemet először jelölhették beiktatásra, mivel a jelölés minimumfeltétele az volt, hogy az előadónak 1997 környékén már rendelkeznie kellett saját albummal, a detroiti rapper pedig ’96 végén dobta le Infinite című debütáló projektjét. Eminem lehet kilencedik hiphop előadó, akit beválaszthatnak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, és a negyedik szóló hiphop előadó, Tupac Shakur, Biggie, és JAY-Z után.

(Pitchfork)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés