Kövess minket

Aztaa

Eminem letérdelt a félidei showban, de az NFL-t ez nem zavarta, csak ne szidják a rendőröket

Megosztva

Eminem is ott volt a Super Bowl idei hiphop allstars showjában, ahol előadta a “Forgot About Dre„, és a “Lose Yourself“ című dalokat, majd a szegmensét egy térdeléssel zárta. Hirtelen nem tűnhetett nagy dolognak a mozdulat, elvégre percekkel korábban Mary J. Blige egyenesen a színpadon esett össze, ahhoz képest egy kis térdelés semmi, pedig a rapper üzenni akart vele.

A térdelésnek ugyanis ebben a kontextusban komoly jelentősége van, miután Colin Kaepernick 2016-ban így tiltakozott a rendőri erőszak és a rasszizmus ellen, miközben az amerikai himnusz ment épp. A San Francisco 49ers akkori irányítóját sok kritika érte konzervatív oldalra, miszerint a sportban nincs helye „politizálásnak”, és a himnusz alatt nem illik térdelni. Mások persze értették Kaepernick üzenetét, és egyet is értettek a kiállásával, a himnusz alatt térdelés pedig azóta univerzális kiállás a rasszizmus ellen a sportvilágban, mégha ez sokaknak máig nem tetszik. Így nyer igazi értelmet Eminem térdelése.

A térdelést amúgy az NFL az első hírek szerint megtiltotta a rappernek, de Eminem ennek ellenére bevállalta a dolgot, később aztán a New York Post-nak a szövetség cáfolta ezt a híresztelést, állításuk szerint 2016 óta sportolókat sem büntetnek ezért, így a zenészeket sem lett volna értelme. Az NFL szóvivője azt is elmondta, hogy Eminem már a próbákon is térdelt.

A Puck írása viszont ennek ellenére konfliktusokról ír az NFL és Dr. Dre között, a szövetség példáuk állítólag nem nézte jó szemmel, hogy Snoop Dogg a Crips utca bandára jellemző kék mintás ruhát akar viselni, és persze a káromkodásokat is cenzúrázták, habár ezt már a show előtt megerősítette Dre. Az NFL amúgy a show végén elhangzó Still Dre egyik ikonikus „still not loving police” sorát is kivette volna, mivel úgy gondolták, hogy jobb nem megosztani a társadalmat azzal, hogy rendőrellenes szövegek hangzanak el, ez végül mégis maradhatott, de Kendrick Lamar „Allright„-jában már nem volt benne az, hogy „utáljuk a zsarukat”, tehát a cenzúra félig mégis működött.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés