Kövess minket

Film

Eminem majdnem szerepelt egy „Grand Theft Auto” filmben a 2000-es évek elején

Megosztva

Egy igen nagy „mi lett volna ha” téma jött fel a BBC Bugzy Malone’s Grandest Game nevű videójátékokkal foglalkozó podcastjában. Az egyik vendég, a szakma veteránja, Kirk Ewing elmesélte ugyanis, hogy a 2000-es évek elején elkészülhetett volna egy GTA film, méghozzá Eminem főszereplésével.

Ewing, aki jóban van a Grand Theft Auto játékokat megalkotó Sam és Dan Houser testvérpárral, elmondta, hogy a videójátékipart feje tetejére állító Grand Theft Auto 3 megjelenésének környékén, valamikor 2001-ben azzal kereste meg őt egy hollywoodi ügynök, hogy 5 millió dollárt ad a GTA franchise megfilmesítésének jogaiért. A pitch úgy szólt, hogy Eminem is szerepelne a filmben, amit Tony Scott rendezne, aki korábban a Top Gunt is készítette. A sztori viszont itt elakadt, mivel a Houser testvéreket nem érdekelte az ajánlat.

Felhívtam Samet, elmondtam neki, hogy adnak 5 millió dollárt egy Grand Theft Auto filmért, Eminem lesz a sztár, Tony Scott lesz a rendező, mire azt válaszolta, hogy utasítsam vissza” – idézte fel a sztorit Ewing, majd hozzátette, hogy az állt a visszautasítás mögött, hogy a készítők úgy gondolták, hogy a GTA nagyobb szenzáció, mint akármelyik film. Ez az állításuk a sorozat ötödik részére lett csak igazán valid, mely 2018 áprilisában a legtöbb bevételt hozó szórakoztatóipari termékké nőtte ki magát, 6 milliárd dollárt hozott a Rockstarnak.

Eminem amúgy egy évvel később, 2002-ben debütált a vásznon, mint színész, a 8 mérföld című filmben.

(NME)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés