Kövess minket

Aztaa

Európa legnagyobb kannabiszültetvényét számolták fel Spanyolországban, közel félmillió növényt pusztítottak el a hatóságok

Megosztva

Európa legnagyobb kannabiszültetvényét számolták fel a hatóságok az északkelet-spanyolországi Navarra tartományban – tájékoztatott közleményben az akciót végrehajtó csendőrség szerdán.

A beszámoló szerint 11 tanyán összesen 67 hektárnyi területen nevelték a növényeket, amelyeket egy nagy, speciális szellőző berendezésekkel ellátott ipari csarnokban szárítottak ki szállítás előtt. A csendőrség 415 ezer (!!!) kannabisznövényt semmisített meg, amelyek összértéke mintegy 30 millió euró, a feldolgozás utáni haszon pedig elérhetné a száz millió eurót is. A spanyol hatóságok által közölt képeken látszik mekkora területet borított be


A hatóságok három embert őrizetbe vettek, de két másik  ellen is eljárást indítottak. Vallomásukban azt állították, hogy ipari felhasználásra termesztették a növényeket, de a csendőrség szerint Svájcba és Olaszországba vitték volna a kannabiszt, hogy ott, egyéb felhasználása mellett CBD-olajat készítsenek belőle.

Spanyolországban a kannabiszolaj értékesítése és használata engedélyezett, azonban előállítása – ahogyan a növények termesztése is – bűncselekménynek számít. A spanyol belügyminisztérium adatai szerint tavaly 2,3 millió kannabisznövényt foglaltak le a hatóságok a dél-európai országban.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés