Gasztro
Ez a tíz étel egészségesebb együtt fogyasztva, mint külön
Mivel teheted még egészségesebbé a táplálkozásodat? „Csapatmunkával”!
A megfelelő ételpárosításokkal növelhetjük a vitaminok és fontos tápanyagok beépülését a szervezetünkbe. Az alábbi ételek igazi csapatban dolgoznak, és felerősítik egymás pozitív hatását.
Mogyorókrém és banán
Az extra kalóriadús menünek tűnő párosítás valójában jó kombináció edzés utánra például, mert a proteinok és szénhidrátok kettőse regenerál és segít az izmok építésében.
Marhahús brokkolival
A marhában található vas jobban felszívódik, ha magas C-vitamin tartalmú körettel, így például brokkolival párosítod.
Eper müzlivel
Nemcsak finom, hanem extra hatékony is ez a párosítás: a B és a C vitamin felszívódását javítja, ha teljes kiőrlésű müzlit eszünk hozzá, mert egy nem ürül ki olyan gyorsan a szervezetünkből. Persze ez nem zárja ki a joghurtot hozzá, sőt!
Avokádó és paradicsom
Az avokádóban található zsírok a paradicsom karotinoid és A-vitamin tartalmát erősítik.
Zöld tea citrommal
A citrom megemeli az antioxidánsok számát, amit a zöldteából nyer ki a szervezetünk.