Gasztro
Felejtsd el a kávét, reggelizz zabkását!
Első ránézésre a zabkása nem túl étvágygerjesztő, és sokak szerint ízetlen is, azonban annyira egészséges, hogy még a reggeli kávét is megéri vele helyettesíteni.
Azon kívül, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és zsírt. Magas rosstartalma támogatja az emésztőrendszer működését, és megszabadítja azt a salakanyagoktól. Mindezek mellett, az a veszély sem fenyeget, hogy benyomj egy tábla csokit délelőtt, mert szinten tartja a vércukorszintet.
Fogyaszthatod mézzel, lekvárral, nutellával vagy gyümölcsökkel is, de akár egy csipet só is kihozza a zamatát. Sokan ízesítik alacsony fruktóztartalmú gyümölcsökkel és olajos magvakkal, mint például dióval, mandulával, mogyoróval.
A fahéj pedig nem csak, hogy felteszi az i-re a pontot, de segít a vércukorszint szabályozásában.