Kövess minket

Tech

Felemeli a PlayStation 5 árát a Sony

Megosztva

Drágább lesz a PlayStation 5, szinte az egész világon – jelentette be a PlayStation vezérigazgatója, Jim Ryan egy blogposztban.

Ryan azzal indokolja a drágítást, hogy a „globális gazdasági környezet”, a rekord magas infláció, és a valutatrendek túl nagy nyomást helyeznek rájuk, ezért azt a „nehéz döntést” kellett hozniuk, hogy megnövelik a PlayStation 5 listaárát Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Dél-Amerikában, Kanadában, és Ázsiában. Az Egyesült-Államok valamilyen fura oknál fogva nem került bele a listába, ott marad az eredeti ár.

Az emelés után a standard PlayStation 5 ára Európában az eddigi 499 euróról 549 euróra emelkedik, azaz kb. 20 ezer forinttal fog többe kerülni, mint korábban. A digitális verzió szintén 50 €-val lesz drágább. Érdemes hozzátenni, hogy a globális chiphiány miatt így is nagyon nehéz volt hozzájutni a konzolhoz, jelenleg csak egy játékkal egybecsomagolva lehet könnyen PS5-öt venni itthon, ami eleve olyan 235 ezer forint környékén mozog, erre pakolódik még rá a mostani emelés. Az emelés azonnal hatályba lép Európában.

A fogyasztási cikkek árai tradicionálisan csökkeni szoktak, nem pedig növekedni, ahogy megyünk előre az időben. A Sony döntése tehát habár meglepő lehet, nem egyedi eset, hisz a Meta is hasonló árnövekedésről döntött júliusban a Meta Quest 2 VR sisakjával kapcsolatban, aminek 100 dollárral emelte az árát, ugyanúgy az inflációra hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés