Kövess minket

Aztaa

Felfedték a Peaky Blinders hatodik, egyben utolsó évadának hivatalos megjelenési dátumát

Megosztva

2021 januárjában már megírtuk, hogy a nagy sikerű Peaky Blinders (Birmingham bandája) sorozat hatodik évadával a végéhez ér majd. Annyit tudni lehetett, hogy a zárószezon készülget, viszont hivatalos dátumot senki sem tudott abban az időben, a gyártási folyamatokat pedig a világjárvány is lassította.

Most azonban fordult a kocka: Birmingham utcáit ellepték a Peaky Blinders feliratos, BBC logós falfestmények, rajta a premier dátumával.

Mint ezekről kiderült, az utolsó évad pontosan egy hét múlva, február 27-én, vasárnap este 9 órakor debütál majd a BBC One műsorán.

Az új epizódok (hogy mennyi, az egyelőre ismeretlen) ezután szintúgy vasárnaponként érkeznek majd.

A Birmingham utcáin felbukkant illusztris falfestmény / Forrás: The Drum

Miután a BBC One leadja az új epizódokat, a sorozat felkerül majd Netflixre is, ahol az eddig megjelent évadok már elérhetőek. Hogy az itteni premierre mikor kerül sor, egyelőre nem publikus, a legutóbbi szezon esetében a részek a brit debüt lefutása után be is kerültek az amerikai streaming óriás kínálatába.

Ami a szereplőgárdát illeti, nem kell túl nagy változásokra számítani, Tommy Shelby főszerepét továbbra is Cillian Murphy játssza, és a színészek közt ugyanúgy ott lesz Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy és Sophie Rundle is. A Shelby-család matrónáját alakító Helen McRory sajnos többé nem látható majd a képernyőn, 2021 áprilisában bekövetkezett tragikus halála miatt.

Bár a sorozat a hatodik évaddal véget ér, a Peaky Blinders alkotója, Steven Knight úgy nyilatkozott, hogy „a sztori egy más formában folytatódni fog. Kíváncsian várjuk, hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban.

(Hypebeast)