Gasztro
Felturbózott pesto bazsalikommal
A házilag készített pestódat nemcsak tésztára rakhatod, hanem teljes kiőrlésű kenyérre is kenheted, de ízesítheted vele a húsokat is.
Amire szükséged lesz: 50 gramm bazsalikom levele, 1 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 25 gramm reszelhető sajt, só, egy evőkanál, 1 evőkanál fenyőmag.
Izzítsd be a turmixgépet, amelybe rakd bele a megmosott bazsalikom leveleket, a hagymát, az olajt, egy csipet sót és a fenyőmagokat. A gép segítségével aprítsd, és amikor már püré lesz belőle, keverd hozzá a reszelt sajtot (legjobb, ha parmezánnal készíted). A kész pestót öntsd egy üvegpohárba, jól zárd le és tárold a hűtőben. A pestót feldobhatod egy kevés medvehagymával is.