Kövess minket

Aztaa

Ferenc pápa úgy néz ki ezeken a képeken, mintha a szezon legvadabb drill album dropjára készülne

Megosztva

Azoknak, akik a hétvégén megnyitották az internetet, szinte biztos szembejött az alábbi fotó Ferenc pápáról, amin egy gigantikus fehér pufidzsekiben sétál, miközben egy méretes kereszt lóg a nyakából. A kép hamar virális lett, hisz a pápa úgy néz ki rajta, mintha épp most jönne egy New York-i stúdióból, ahol több dalon is bebeefelte a katolicizmus összes ellenségét.

A fotó megihletett jó pár mémet is, de sajnos nem igazi, hanem a mesterséges intelligencia újabb kreálmánya.

A képet a Midjourney nevű mesterséges intelligencia eszközzel készítették, amely elképesztően valósághű képeket képes létrehozni. A képet ezután feltöltötték a Reddit-re, innen terjedt tovább a Twitterre a hétvégén, miközben sokan igazinak vélték a rapper pápa drippet.

Ahogy az internetes detektívek az ilyen fotórealisztikus alkotások leleplezése során felfedezték, az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megállapítsuk, hogy egy kép mesterséges intelligencia által generált-e, ha megnézzük a kezeket. A Midjourney-nek óriási nehézséget okoz a kezek generálása, és ez a pápáról készült képre is igaz. Persze a technológia folyamatosan fejlődik, röpke egy év alatt hatalmasat lépett elő az AI képkészítés, így vélhetően ebbe is beletanulnak lassacskán a robotok.

Addig is az a biztos, ha a drip Pápa inkább zsebre rakja a kezeit a kamuképeken.

(Forbes)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés