Keresés

Az Apple nem engedi, hogy rosszfiúk kezében legyen iPhone a filmekben

Offmedia- 2020.02.28. 17:16
Spoiler: ha iPhone-t használ egy karakter, tuti nem ő a gyilkos.
Rian Johnson, a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője nemrég felfedte azt a kis filmes kulisszatitkot, hogy ha a vásznon egy karakter kezében iPhone van, akkor az biztos, hogy jófiú (vagy jókislány), mivel a cég nem engedi, hogy gonosz karakterek használják filmekben a telefonjaikat.

A rendező erről egy Vanity Fair videóban beszélt, amelyben az új, Tőrbe ejtve című krimijét elemezte, megemlítve, hogy aki ismeri az Apple ezen szabályát, annak spoilereket is tartalmaz a film, hisz akinek iPhone telefonja van, az biztosan nem lehet a gyilkos, miközben a Tőrbe ejtve lényege pont az, hogy a néző próbálja kisakkozni, hogy ki volt a gyilkosság elkövetője. 


"Az Apple megengedi, hogy iPhone-t használj egy filmbe, de - és ez különösen fontos egy kriminél - rosszfiúknál nem lehet iPhone"
- mondta Johnson. Ez amúgy szimplán azért van, mert az Apple saját bevallása szerint csakis a legjobb színben lehet feltűntetve a vásznon, így ha úgy érzik, hogy sérül a brandjük, inkább nem engedik a termékeiket megjeleníteni egy-egy filmben.

Mondjuk ezt könnyen ki lehet kerülni, szimplán mindenkinek Androidos telefont kell adni.

Hozzászólások

Érdekes lehet