Kövess minket

Hiphop

G.w.M egy dalt nem tudna mondani Krúbitól, de 50 Cent nagy hatással volt rá

Megosztva

Nagyinterjút készített a Partizán YouTube csatorna a budapesti rapperrel, G.w.M-mel.

A ‘Péntek Esti Partizán’ című műsor annyiban eltér a csatorna inkább politika-fókuszú videóitól, hogy ide részben a fősodratú médiából és a szélesebb rétegek által ismert személyeket hívni, vendégeskedett már itt Sebestyén Balázs, Pumped Gabó, és Schobert Norbi is. G.w.M, azaz polgári nevén Varga Márk meghívása ennek ellenére extrán heves indulatokat gerjesztett a Partizán követői közt, legalábbis a bejelentést követő reakciók erre engednek következtetni. Ezt rögtön az adás elején fel is dolgozták, ki is derült, hogy a közönségben a G.w.M fanok mellett ülnek olyanok is, akik nem tudják komolyan venni a rapper zenéit, megint mások arról nyilatkoztak, hogy annyira felszínesnek tartják a munkásságát, hogy feleslegesnek érezték a meghívását.

A beszélgetés során többször előjött G.w.M vállaltan roma származása, és az ezzel járó esetleges nehézségek. Az előadó úgy érzi, hogy hidat tud képezni a zenéje a romák és a nem romák között, elmondása szerint továbbra is problémás a különböző klubok által fenntartott kimondatlan megkülönböztetés, magyarán, hogy roma vendégeket nem engednek be. G.w.M nem hajlandó ilyen helyeken fellépni, visszaemlékezése alapján az egyik klub meg is változtatta a beengedési gyakorlatát, csak hogy meg tudják őt hívni.

L.L. Junior, akivel amúgy rokoni kapcsolatban áll, és tágabban a Fekete Vonat sikerei megmutatták neki, hogy lehet romaként is érvényesülni a zeneiparban, de személyes kedvenceként a Weszélyes Elemeket jelölte meg, az ő zenéjük és a flow-juk közelebb áll a stílusához. Külföldiek közül 50 Cent volt rá nagy hatással, rá többször is hivatkozik az interjú során, például amikor amellett érvel, hogy a hímsoviniszta dalszövegek a hiphop részét képezik.

Krúbit saját bevallása szerint nem ismeri, a nevét hallotta már, de egy sort sem tudna felidézni tőle, és hasonlóan nyilatkozott HOLI-ról is, akinek a szövegvilágát dicsérte ugyan, miután bejátszottak a műsorban egy részletet tőle, de technikailag nem tartja lehengerlőnek. G.w.M az egyes roma előadók, például Kis Grófo Orbán Viktorhoz húzását menőnek tartja, szerinte ez nem politikai kérdés, szimplán nagy dolog egy miniszterelnökkel fotózkodni, és ha tehetné, ő is megtenné. Zárásként elmondta, hogy legalább még 20 évet szeretne zenélni. Alább a teljes interjú.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés