Gasztro
Gasztromámor 350 kalóriába zárva!
Ezt az ínyencséget, vagyis a citromlével meglocsolt (cukkinis) tésztát, egy szempillantás alatt elkészítheted. Mutatjuk a trükköt:
Alapanyagok:
1 kisebb hagyma
1 teáskanál friss kakukkfű levél
1 teáskanál olívaolaj
300 g cukkini
100 ml zöldségleves
2 evőkanál cottage cheese
2 evőkanál citromlé
50 g teljes kiőrlésű tészta
Most, hogy előttünk vannak az alapanyagok, vágjunk is bele! Először is főzd addig a tésztát, ameddig „al dente” (a tészta belseje kemény) nem lesz. Közben aprítsd fel a hagymát, melyet a kakukkfűvel összekeverve süss ki egy serpenyőben. Öntsd fel zöldséglevessel, és főzd körülbelül 3 percig.
Miután leveszed a tűzhelyről, bolondítsd meg citromlével. A kész mártást keverd össze a tésztával, melyet szervírozz cottage cheese-zel és cukkinivel, valamint fűszerezd sóval és borssal.