Kövess minket

Aztaa

Gigantikus kannabisz-ültetvényt találtak a görög rendőrök az Olümposzon

Megosztva

Hónapokon át tartó nyomozás után egy legalább négyezer tőből álló kannabisz-ültetvényre találtak rá a rendőrök az Olümposzon – jelentette az ERT görög állami televízió a rendőrségre hivatkozva pénteken.

A Görögország legmagasabb hegyének oldalán elterülő ültetvény ügyében két embert őrizetbe vettek. Rövid időn belül ez a második eredményes nyomozásuk a kannabisz után kutató görög rendőröknek: szerdán Görögország középkeleti részén, Vólosz kikötővárosához közel találtak rá egy 2400 tőből álló ültetvényre. A rendőrség a felszámolt ültetvénynek – csakúgy, mint az olümposzinak – 14 és 20 millió euró (5,6–8 milliárd forint) közé teszi az értékét.

Görögország mellett Albánia Európa legnagyobb marihuánatermelője: a kannabisznak sok vízre van szüksége, és mindkét ország bőségesen rendelkezik olyan területekkel, amelyeket könnyedén lehet öntözni. A hegyek oldalában például azért terem meg könnyebben a növény, mert a hegyoldalakon számos forrás csörgedezik, amelyek természetes vízzel látják el az ültetvényeket.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés