Kövess minket

Aztaa

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg Alec Baldwint

Megosztva

Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek vádat Halyna Hutchins operatőr, 2021 októberi halála miatt – írja a Deadline.

A bizonyítékok és Új-Mexikó állam törvényeinek alapos áttekintése után úgy döntöttem, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy büntetőjogi vádat emeljenek Alec Baldwin és a Rust filmstáb többi tagja ellen” – jelentette be csütörtökön Mary Carmack-Altwies, Új-Mexikó első kerületi ügyésze. „Az én felügyeletem alatt senki sem áll a törvény felett, és mindenki megérdemli az igazságszolgáltatást„- tette hozzá.

Baldwinhoz hasonlóan Hannah Gutierrez-Reed, a Rust fegyverkezelője ellen is gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával emeltek vádat. Mindketten akár 10 ezer dolláros pénzbírságra és összesen több mint hat év börtönbüntetésre számíthatnak. Dave Halls, a film első rendezőasszisztense, aki átadta Baldwinnak a töltött fegyvert, miután biztonságosnak nyilvánította azt, beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát halálos fegyver gondatlan használatában, és várhatóan felfüggesztett büntetést és hat hónap próbaidőt kap.

Október 21-én Baldwin az új-mexikói Santa Fe közelében, a Rust című westernfilm forgatásán sütött el egy revolvert. Hutchinst gyomron, Joel Souza rendezőt pedig a vállán találták el a golyó; Hutchins a kórházba szállítás után meghalt. Hutchins családja 2022 februárjában kártérítési pert indított Baldwin ellen, ez végül megegyezéssel zárult.

A halálos baleset ellenére a Rust gyártása várhatóan idén folytatódni fog.

(CoC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés