Kövess minket

Hiphop

Grammy-életműdíjat kap Slick Rick

Megosztva

Egy életműdíjjal ismeri el Slick Rick zenei munkásságát az Amerikai Hanglemez-akadémia. A hip-hop veteránt a Grammy-héten bejelentett Életműdíj 2023-as kitüntetettjeként ismerték el.

Hihetetlen, hogy megkapom ezt a megtiszteltetést” – tweetelte a rapper, megosztva a hírt. „És hogy csodálatos társaságban lehetek a beiktatott társaimmal. Isten jó. Mindig!” – írta.

A sajtóközlemény szerint „ezt a Special Merit Awardot a Hanglemez-akadémia nemzeti kuratóriuma szavazással ítéli oda olyan előadóknak, akik életük során kiemelkedő művészi jelentőségű kreatív hozzájárulást nyújtottak a hangfelvételek területén”.

A díjakat február 4-én Los Angelesben, a 65. Grammy-díjátadó előtti estén, a Wilshire Ebell Színházban megrendezésre kerülő különleges díjátadó ünnepségen adják át.

A további díjazottak között van Bobby McFerrin, a Nirvana, Ma Rainey, Nile Rodgers, a The Supremes – amelyet Diana Ross, Mary Wilson és Florence Ballard alapított -, valamint Ann Wilson és Nancy Wilson a Heartból. A korábbi életműdíjasok között van Aretha Franklin, a Run DMC, Marvin Gaye, az Isley Brothers, Bob Marley, Stevie Wonder és Diana Ross szólóban.

(VIBE)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés