Kövess minket

Stílus

Hajléktalanok állnak modellt a legújabb YEEZY kollabhoz

Megosztva

Mikor Kanye West elindította a YEEZY brandet, az első pár kollekciójánál visszatérő gúnyós kritika volt a kétkedéktől, hogy Ye ruhái úgy néznek ki, mintha hajléktalanok ezer éve használt göncei lennének. A mém most jó pár évvel később úgy tűnik valósággá válik, méghozzá egy jótékonysági kollab keretében.

Kanye ugyanis partnerségre lépett a Skid Row Fashion Week nevű branddel egy különleges kollab és divatbemutató erejéig. David Sabastian a brand alapítója egy hónapja találkozott Ye-vel, miközben ő épp a „DONDA 2” lemezén dolgozott Los Angeles művésznegyedében, mely a helyi nyomornegyed, a Skid Row mellett helyezkedik el. A meeting olyan jól sikerült, hogy elhatározták, hogy összeállnak egy Yeezy X Skid Row Fashion Week kollabra.

A Skid Row Fashion Week egy olyan ruhabrand, melynek bevételeiből részben a Skid Row-n élő hajléktalanokat segítik, emellett a gyárukban is hajléktalanokat alkalmaznak, hogy így segítsenek nekik kitörni a nyomorból. Az érkező kollab még ennél is jótékonyabb projekt lesz, hisz a teljes bevételt a Skid Row-n élő hajléktalanok megsegítésére fordítják.

A kollab február 22-én droppol, és egy divatbemutatón debütál majd, ahol szintén hajléktalanokat alkalmaznak majd, mint modellek. A kollekciót elvileg részben a nyomornegyeden talált tárgyak inspirálják majd.