Kövess minket

Hiphop

Hallgasd meg Yeat, Slow Village, Don Toliver, Key Glock, $uicideBoy$, Logic, Asian Doll új albumait

Megosztva

Rég volt már ennyire keményen albumokkal megpakolt péntekünk, szóval lássuk is gyorsan, hogy mi mindent lehet hallgatni a hétvégén.

Yeat – ‘AftërLyfe

A portlandi rapper tavalyi több projektje után a héten harmadik stúdióalbumával, az AftërLyfe-al tért vissza. A projekt kb. egy évvel azután érkezik, hogy Yeat kiadta második LP-jét, a 2 Alivë-ot, és közel hat hónappal azután, hogy Lyfë EP-jével jelentkezett. „Egészen másképp álltam hozzá ehhez az albumhoz” – mondta Yeat egy interjúban a lemezről. „Ez egy teljesen más hangzás. Csak rap ütemek keverednek… nem is tudom mivel. Ez nem egy átlagos rap beat. Ez egy teljesen új hullám„. Yeat elmondta, hogy nincs oda a sok vendégelőadós lemezekért, ezért ezen is csak négy közreműködő van,  YoungBoy Never Broke Again, Kranky Kranky, Luh Geeky, és Talking Ben App.

Slow Village – ‘;

Négy hónappal az előző után, máris itt egy újabb Slow Village EP. Míg az előző kiadvány Takeshi remixeit gyűjtötte csokorba, addig most ezen az új lemezen ismét eredeti dalok és azok újragondolt verziói kaptak helyet, melyek közül Regős Ábel rendezett egy szemkápráztató klipet a Bárcsak című dalhoz. „Az album címének egyetlen pontosvesszőt választottunk. Ezt az írásjelet használjuk a többszörösen összetett mondatok tagolásánál, ami a mi esetünkben azért is erős szimbolikával bír, mert a kislemezt követő anyagoknál kicsit máshogy szerveződnek a belső folyamataink” – mondta glsch a projektről. “A kislemez elkészítésének folyamata ezúttal nem a nálunk már-már szokásosnak is mondható improvizatív és gesztus szerű stúdió bombázás volt. Több alkalommal visszatértünk a dalokhoz, több fázison át nyerték el végleges alakjukat és hangzásukat” – tette hozzá Tink. A két eredeti dal zenéjét DJ Slow szerezte, míg a két remixet a csapat másik producere, ONE-AB.

Don Toliver – ‘Love Sick

Don Toliver sok rajongót szerzett magának az előző projektjeivel, most pedig egy újabb albummal igyekszik szintet lépni. „Most jutottam el oda, ahová igazán akartam: futurisztikus R&B és soul” – mondta a lemezről még a készítési folyamat során, a végeredmény viszont inkább a ’70-es évekből táplálkozik. A lemezen igen vegyes vendégelőadók vannak, James Blake, Justin Bieber, Charlie Wilson, Wizkid, Brent Faiyaz, Toro y Moi, Future, Lil Durk, GloRilla, valamint Toliver barátnője, Kali Uchis is feltűnnek a projekten. Travis Scott rajongók szomorúak lehetnek, hogy La Flame lemaradt, de legalább újabb albumot lehet lehúzni a listáról, melyek a „Utopia” előtt érkeznek.

Key Glock – ‘Glockoma 2

Öt évvel a 2018-as Glockoma megjelenése után Key Glock ledobta az album folytatását. A memphisi rapper 15 számon keresztül mutatja meg bravúrjait, vendégszereplők nélkül. Az album megjelenése előtt Glock ledobta a „Work” című számot, amelyben a 26 éves művész megfogadja, hogy továbbra is dolgozni fog, hogy a legjobb rapper legyen a szcénában. Legújabb kislemezén, a „Dirt„-ön Glock szeretett mentora, a néhai és nagyszerű Young Dolph elvesztéséről elmélkedik, és emlékezteti rajongóit, hogy senki sem piszkíthatja be az emlékét, következmények nélkül.

Logic – ‘College Park

Logic ledobta nyolcadik stúdióalbumát, a College Parkot. A körülbelül egy óra 10 perces, 17 számot tartalmazó projekten vendégszerepel RZA, Lucy Rose, C Dot Castro, Andy Hull, Big Lenbo, Fat Trel, ADÉ, Seth MacFarlane, Redman, Statik Selektah, Joey Bada$$, Norah Jones, Jordan Harris, Big Lenbo, Bun B és Lil Keke is. A College Park cím tisztelgés azelőtt a marylandi város előtt, ahol Logic egy évet lehúzott Big Lenbo pincéjében, az album pedig gyakorlatilag elmeséli, hogy milyenek voltak számára azok a napok több mint egy évtizeddel ezelőtt. Ez a rapper első függetelen stúdióalbuma, amit a BMG-vel együttműködve ad ki a Def Jam Recordsnál eltöltött 10 év után.

$uicideboy$ & Shakewell – ‘Shameless $uicide

Szépen lassan közeledik a $uicideboy$ és vendégeinek újabb magyarországi koncertje, amihez tökéletes felvezetést ad ez a Shakewell közös, pláne, hogy ő is érkezik a márciusi végi eseményre, Ski Mask The Slump God, Germ, Chetta, és DJ Scheme mellett.

Asian Doll – ‘Let’s Do A Drill 2

A saját bevalláson alapuló „a drill királynője” rapper, Asian Doll nemrég megjárta a börtönt, piti marihuána birtoklás miatt, az élmény pedig annyira mélyen beleivódott a személyiségébe, hogy még az új, „Let’s Do A Drill 2” projektjének borítóján is rabruhában szemez velünk. Az album a tavalyi debütáló nagylemezének folytatása, és habár azon több drill rapper is feltűnt vendégként, itt színtiszta fél órányi Asian Doll-t kapunk.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés