Kövess minket

Hiphop

Hangjátékra hajazó új lemezzel jelentkezik Funktasztikus

Megosztva

Hamarosan, akár már a napokban megjelenhet Funktasztikus legújabb nagylemeze, az Esti mesék a Boldogság utcából korong, mely a mezőkövesdi rapper szerint sokkal inkább egy hangjátékra hajaz, mint mondjuk egy klasszik hiphop anyagra. Az albumon található trekkek az élet komor, sötét oldalát veszik górcső alá, méghozzá egy esti műszakban dolgozó utcaseprő szemszögéből, akit természetesen maga Funk személyesít meg.

Valódi konceptlemezről van tehát szó, ahogy a rapper fogalmaz; rapnarráció ez az utcán dolgozó örömlányok bemutatásától kezdve, egy aranyásó szépségkirálynő bukásáig, bódult hallucinációk leírásáig – fanyar, némi fekete humorral fűszerezve. Mivel kellően mély témákat dolgoz fel az új album, ennek megfelelően a készítésekor egyáltalán nem volt szempont a nagyközönség igényeinek kiszolgálása, vagy, hogy jól eladható, populáris legyen a végeredmény.

Pontos megjelenési dátum egyelőre még nincs, ám néhány napja felkerült YouTube-ra a Nem tudlak elengedni című képregényes videó, amely tulajdonképpen a lemez előfutárának is tekinthető.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés