Kövess minket

Aztaa

Hangos sikert és új bajnokot hozott a tizedik országos slam poerty döntő Budapesten

Megosztva

Tegnap este teltház előtt került megrendezésre a jubileumi, immár tizedik országos slam poetry döntő a Trafóban, mely során új bajnokot avattak, a győri Borsos Bence személyében.

Simon Mártont, a zsűri egyik tagját idézve; a magyar slam köszöni szépen, jól van. Még úgyis, hogy az elmúlt napokban talán a kelleténél jóval több figyelmet kapott a műfaj, elsősorban Pankotai Lili emlékezetes, október 23-án előadott slamjének köszönhetően, mely ugyan sokaknál kiverte a biztosítékot, de a célját pont ezért el is érte.

Az előválogatók után 18 versenyző – köztük a regnáló bajnok, azaz Gyenge Veroni – jutott be a budapesti döntőben, ahol aztán szoros versenyben Borsos Bence húzta be az első helyet, így ő képviselheti majd hazánkat az idei római slam poetry EB-n. A második Wawra Máté ‘Wactor’ lett, akit az egyébként közönségdíjjal is jutalmazott, Le Julianna Phuonglinh követett a képzeletbeli dobogó harmadik fokán. A Simon Márton, Kemény Zsófi, Bánóczi Beáta, illetve Babiczky Tibor alkotta négytagú zsűri különdíját pedig az amúgy elsőként színpadra lépő, Nagy Sándor kapta meg.

Micsoda éjszaka volt! 😍Simon Marcit idézve: a magyar slam köszöni szépen, jól van. Dugig töltöttétek a Trafót tapssal,…

Posted by Slam Poetry Magyarország on Monday, October 31, 2022
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés