Kövess minket

Aztaa

Harry Styles-kurzust indítanak a Texasi Egyetemen

Megosztva

Z-generáció-vonzó előadás indulásáról adott hírt a Texasi Állami Egyetem: mint a napokban kiderült, az intézmény egy komplett kurzust szentel a One Directionből megismert, most már szólóban slágerlistákat és világot hódító Harry Styles 28 éves brit popzenésznek és művészetének – adta hírül a brit The Telegraph.

Az előadássorozatot – melynek a teljes neve így szól: „Harry Styles és a celebritás kultusza: identitás, internet és európai popkultúra” – jövő tavasztól lehet felvenni, azaz a 2023-as szemeszter tavaszi félévében jelentkezhetnek rá a hallgatók. A Styles-t és az európai popkultúrát alapul vevő kurzus célja, hogy a diákok „megismerjék egy modern celebritás kulturális és politikai fejlődését kapcsolódva a nem, szexualitás, rassz, osztály, nemzet, globalizmus, média, divat, fankultúra, internetkultúra és a konzumerizmus kérdéseihez.”

Akik sikeresen elvégzik a Styles-tárgyat, tovább specializálódhatnak történelemből, nemzetközi tanulmányokból, populáris kultúrából, női-és gendertudományokból is. Mi tagadás, jó alap.

Dr. Louie Dean Valencia, a Texasi Egyetem digitális történelemre szakosodott oktatója indítja majd a kurzust, a professzor minderről boldogan be is számolt a Twitteren:

Mint írja, a hír valóban „Hivatalos.” Majd így folytatja: „Én tarthatom a világ első, Harry Styles munkásságára alapuló egyetemi kurzust.”

A Telegraph kiemeli, hogy közel sem ez az első alkalom, hogy a hallgatók zenészekről, avagy kedvenc előadóikról tanulhatnak az Egyesült Államok területén: korábban indult már Lady Gaga-és Beyoncé-kurzus Dél-Karolinában és New Jerseyben, és ahogy mi is megírtuk, már Kanye West-előadásokra is lehet járni Kanadában, ahol azóta az ország két fontos szülöttjének, The Weekndnek és Drake-nek is szenteltek kurzust nemrég. Utóbbi mondjuk irreleváns, legalábbis a Pink Floyd énekese szerint biztosan.

(Telegraph)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés