Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • 6ix9ine új dala csak harmadik lett az amerikai kislemez listán, a rapper szerint csalás történt

6ix9ine új dala csak harmadik lett az amerikai kislemez listán, a rapper szerint csalás történt

Offmedia- 2020.05.19. 13:52
Az első helyen lévő Ariana Grandé és Justin Bieber közben válaszoltak a vádakra.
Nagy volt a harc ezen a héten az amerikai kislemez listán, de végül Ariana Grandé és Justin Bieber közös szerelmes karantén dala, a "Stuck with U" kerekedett felül, ők szerezték meg az első helyet, míg Doja Cat új dala a második, 6ix9ine visszatérő trekkje, a "GOOBA" pedig a harmadik helyig jutott. A rapper kiakadt, és azt állítja, hogy a Billboard meghamisítja a számokat, mivel neki kellett volna az első helyre kerülnie. Az érintettek közben kénytelenek voltak válaszolni a vádakra.

6ix9ine már napokkal a heti lista kikerülése előtt elkezdte kongatni a vészharangokat, miszerint a Billboard nem az igazi számokat mutatja. Ezt arra alapozta, hogy a slágerlistákat közlő magazin megváltoztatta az előrejelzését, és a harmadik helyen lévő "Stuck with U"-t átsorolta az első helyre, hozzáadva több tízezer eladott példányt. A rapper szerint ez "bizonyíték" arra, hogy a nagy kiadók, ebben az esetben a Universal, lefizeti a Billboardot, hogy a saját előadóikat helyeztessék jó pozícióba. 69 szerint ez rossz precendenst teremt, mivel így a fiatal rapperek, pláne azok, akik kis kiadónál vannak, láthatják, hogy nincs értelme harcolni, mivel a rendszer eleve korrupt.

Ezután tegnap este kikerült a végleges sorrend, 6ix9ine a harmadik, Ariana és Bieber az első, a rapper pedig tovább fűzte az összeesküvés-elméletet. Egy feltöltött videóban azt mondja, kutatómunkát végzett, és arra jutott, hogy az utolsó pillanatban mindössze 6 különböző bankkártyáról vásároltak nagy tételben (30 ezer példányban) a "Stuck with U" dalból, hogy így nyomják fel ismeretlenek az első helyre. Hogy ezt az infót miként szerezte meg, nem beszélt, de állítja, ez a bizonyíték arra, hogy csalás történt.


A vádakra elsőként Ariana Grandé válaszolt, "fura vádaskodásnak" nevezve 6ix9ine kiakadását, és habár nem nevezte meg konkrétan a rappert, egyértelmű volt, hogy neki üzen, mikor olyanokat posztolt, hogy az "én rajongóim tényleg megvették a zenémet", és hogy "mindenkinek gratulálok a top 10-ben, még a harmadik helyezettnek is". Ariana továbbá alázatosságra szólította fel 69-t.


Justin Bieber egy hosszú Instagram Story-ban reagált, miszerint 69 azért nem lett első, mert csak streamelték a rajongói a zenéjét, nem vették meg, az utóbbi pedig sokat nyom a latban. Bieber továbbá kiemelte, hogy a Billboard 100 egy amerikai lista, nem számít bele 69 más országban élő rajongóinak hallgatásai. A 6db bankkártyás vádat is cáfolta, mert a szabályok szerint egy bankkártyáról csak 4db dal megvételét számolja fel a Billboard, pont a csalások kivédése miatt. Na, de akkor honnan jött az utolsó pillanatban a 30 ezer megvett példány? Bieber szerint ezt a számot tudatosan tartották vissza az utolsó pillanatig, mivel ez volt a kiadójuk "stratégiája".


69 ezután Instagramon válaszolt, kiemelte, hogy neki nincs beefje az előadókkal, őket kedveli, ő szimplán a Billboardot vádolja, akik szerinte meglopták őt az első helytől.

Végül aztán a Billboard is reagált 69 vádjaira. Elsőként cáfolták, hogy bármiféle előrejelzést kiadtak volna, amire anno a rapper hivatkozott, állításuk szerint ők ilyet nem készítenek, max random oldalak csinálnak előrejelzéseket, ezt keverhette össze 69 egy hivatalos tájékoztatással. Ami pedig a végleges számokat illeti, a GOOBA hiába pörgött fel 186 milliós nézettség fölé YouTube-on, a Billboard csak az amerikai hallgatásokat veszi figyelembe, ráadásul a "Stuck With U"-t sokan megvették (egy jótékonysági akció is kapcsolódott hozzá), ami többet számít, mint bármilyen streaming szám. 

69 elengedte a füle mellett a magyarázatot, és troll énje is kijött, mikor 6 bankkártyával fotózta le magát, a leírásba pedig azt írta: "következőleg meg lesz az az első hely".


(Complex)

Hozzászólások

Érdekes lehet