Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Prodigy - az ember, aki harcban állt az egész hiphop szcénával, mégis mindenki tisztelte

Prodigy - az ember, aki harcban állt az egész hiphop szcénával, mégis mindenki tisztelte

Kócsi- 2017.06.22. 09:47
Sosem hátrált meg egy kis adok-kapoktól.

Prodigy nem volt könnyű ember. Az egyik legtehetségesebb emszí, de egy igazi törvényen kívüli, aki mindig magát adta, továbbá határozott véleménye volt mindenről, illetve mindenkiről, amit aztán sosem tartott magában. Talán pont emiatt keveredett lépten-nyomon harcba a pályatársaival - köztük igazi legendákkal -, New Yorktól egészen Los Angelesig.

Következzen pár beef Prodigy főszereplésével!

Tupac és a Tha Dogg Pound


Prodigy egy 2011-es interjúban beszélt arról, hogy a Tha Dogg Pound 1995-ben kiadott, "New York, New York" című számán annyira felhúzta magát, hogy Capone-val közösen írnia kellett rá egy választ, az "L.A., L.A."-t, ami aztán túlzottan is feltüzelte a kedélyeket mindkét oldalon. Még Tupac is beszállt a küzdelembe, mint friss Death Row tag. A "Hit 'Em Up" című számában nekiment minden jelentős keleti-parti emszínek, így a Mobb Deep sem maradhatott ki a szórásból. Prodigy elmondása szerint, amint meghallotta a trekket, azonnal megírta a diss-t, "Drop a Gem on 'Em"címmel és még aznap fel is vette mérgében.

Hetekkel később Tupac-ot megölték, a harc befejeződött.

JAY-Z


Jay Z és Prodigy 1998-ban zörrentek össze, a hiphop mágnás "Money, Cash, Hoes" zenéje miatt. Ebben Jay arról rappel, hogy Snoop-ék sikeresen kicsinálták New York-ot a fentebb már említett, "New York, New York" számmal. Ezen aztán P rettenetesen berágott, így egy több évig tartó viszálykodás vette kezdetét a kettejük között.

Nas


2001-ben Nas szinte semmiféle előzmény nélkül beleállt Prodigy-be a "Destroy and Rebuild" című szerzeményével. Ebben azt sérelmezi, hogy P nem a megfelelő emberekkel barátkozik, bár ennek ellenére szereti őt. Nas itt konkrétan Cormegára gondolt, akivel többször összerúgta a port akkoriban. Prodigy nem haragudott emiatt földijére, bár annak spanjai többször, életveszélyesen megfenyegették őt.

2011-ben aztán végleg kibékültek egymással, mikor P szabadult a börtönből.

Havoc

Ez volt talán az utóbbi években az egyik legmeglepőbb és legkellemetlenebb beef az egész rap szakmán belül. Prodigy barátját és Mobb Deep-es csapattársát sem kímélte, ha valami nem tetszett neki. Bár ebben az esetben sem ő kezdte a cinkelést. 2012 tavaszán, mikor P ismét sitten volt, Havoc arról kezdett posztolgatni a neten, hogy barátja meleg és férfiakkal él szexuális kapcsolatot a rácsok mögött. Persze, nem ilyen finoman fogalmazott. Havoc később azt állította, hogy a telefonját ellopták és neki semmi köze az irományokhoz. Később kiderült, hogy csupán mentegetni próbálta magát. Egy évig tartó mosolyszünet következett, utána a múltat hátrahagyva ismét együtt zenéltek.

Ahogyan csak ők tudtak.
Nyitókép: Prodigy - Instagram

Hozzászólások

Érdekes lehet