Kövess minket

Stílus

Hivatalosan is vége a YEEZY és a GAP kollaborációjának

Megosztva

Napokkal azután, hogy Kanye West lenyilatkozta, hogy a szerződések lejárta után nem dolgozik többé az adidas és GAP brandekkel, úgy tűnik, hogy az utóbbival a kollabjának hamarabb vége szakad, mint gondoltuk.

Ye anno 10 évre szerződött le egy YEEZY x GAP partnerségi megállapodásra, melyet akkor azzal indokolt, hogy így olcsóbb, sokkal több ember által megfizethető kollekciókat tud majd összerakni, egyben több emberhez tud eljutni. A deal érzelmi része az volt, hogy Kanye régen dolgozott is egy GAP boltban, még mielőtt tervező lett volna. Két évvel a szerződés aláírása után viszont most Ye úgy érzi, hogy a GAP nem tartotta magát a megállapodásukhoz, mint a CNBC élő adásában elmondta, a GAP határozta meg a kollekciók árait, az ő ruháit jó drágán árulták, majd lemásolták a dizájnjait, azokat a darabokat pedig megfizethető árcédulával rakták a polcokra. A GAP továbbá nem nyitott fizikai YEEZY x GAP boltokat Amerikában, pedig ez is a deal része volt. Kanye interjúja közben végig estek a GAP részvényei.

Ye ügyvédei eközben hivatalos levelet küldtek a GAP-nek, melyben a fentebb említett szerződésszegésekre hivatkozva a megállapodás felbontását kérik, pedig még 8 év lenne hátra a dealből.

A GAP nem nagyon akart vitatkozni Ye-vel, a cég elnöke, Mark Breitbard egy belső levelezésben elismerte, hogy felbontják a szerződést.

Ye azt tervezi, hogy „egyedül” viszi tovább a YEEZY brandet, és fizikai boltokat is nyit Amerika-szerte, később pedig globálisan is.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés